måndag 16 maj 2011

Chipslåda med fläskfilé

Fläskfilé i gratängform tillsammans med potatischips som när den är klar blir som en smakrik och kryddad potatisgratäng.

Ingredienser

600 gram fläskfilé
400 gram Sour Creme & Onion Chips
tomater
ost

Tunn stuvning
2 msk smör
4 msk mjöl
3 dl grädde
3 dl mjölk

Instruktioner

1. Skär fläskfilén i tunna skivor, krydda med salt och peppar och stek dessa.
2. Lägg chipsen i den smorda formen och häll över den tunna stuvningen. (Man kan behöva späda ut stuvningen med mera mjölk.)
3. Placera filéskivorna ovanpå chipsen.
4. Skär tomaterna i skivor och lägg dessa ovanpå filéskivorna.
5. Täck formen med ost och sätt en den i ugnen.
6. Ugn 225 grader i ca 20 minuter.

1 kommentar: